onsdag 1. april 2009

Aprilsnarr

Den lot seg ikke lure. Ikke før stått opp, så signaliserte den at noen skitur ikke kom på tale i dag. Selv om Kaptein Ski lokket med ren og skjær påskestemning utenfor vinduene, overdøvet slitenhet og stølhet til og med euforien fra i går.

Men ute er det lyst og lett, hjerte og hode kan ikke ta kroppen helt alvorlig: Bli med ut, det går seg til. Det er ikke ofte fjellet er som i dag, Faktor 30 i fjeset, det kan ikke gå galt. Bli med nå…

Siden hjerte og hode allerede er på vei ut, trekker kroppen skistøvlene på føttene og gir seg tillitsfullt over. Kaptein Ski har planlagt en ny rute, det kommer til å bli så bra.

Hjerte og hode bryr seg niks om den hese astmapusten som gir et lite hint om rikets tilstand. Slitenhet fare – vårpreppa vinterløyper her kommer vi!

Den som etter hvert føler seg dum, er kroppen. Den aner ikke at det er den store narredagen, første april - men den føler seg grundig lurt av hjerte og hode der den kjemper seg oppover motene og kløner seg nedover brattbakkene - ja, og tar av seg skiene i verste kneika…

Flaut? Pinlig - eller?
Hvem er hun som tror hun kan narre kroppen?

Akkurat nå er hun ikke fremmed for et snarlig møte med hjerte og hode.
Hastesak: Husk å lytte til kroppens signaler og eldgamle kunnskap.

Ingen kommentarer: